top of page

Permanente Make-up

 Permanente make-up, je zou het ook wel een make-up-tatoeage kunnen noemen: het is een speciale cosmetisch ingreep waarbij pigment in de bovenste huid laag wordt “gelegd” - het resultaat : een mooie make-up die je niet hoeft af te wassen voor je gaat slapen - en ‘s ochtends niet opnieuw hoeft op te doen. Het wordt ook wel permanente maquillage, semi-permanente makeup of cosmetische tattoo genoemd. Afkortingen zoals PMU en SPMU worden ook regelmatig gebruikt.

permanent makeup lippen.jpg

 Naarmate de huid zich vernieuwd, zal de PMU na verloop van tijd vervagen, maar dit zal heel langzaam gebeuren. Gemiddeld blijft een PMU zo’n 2 jaar, maar in sommige gevallen kan het zelfs tot wel 6 jaar lang blijven. Dit is zowel een groot pluspunt (besparing van tijd in de ochtend makeup) alsook een minpunt. Een mislukte permanente make-up kan niet worden weggewassen met make-up remover. Daarom is het van groot belang dat u onderzoek doet naar een professionele permanent make-up specialist, die niet enkel met de trends meegaat, maar ook rekening houdt met uw huidtype, gezichtsstructuur, persoonlijke kenmerken en mimiek.

Voor- en nadelen van permanente make-up

 Dankzij permanente make-up kun je tijd besparen; geen halve ochtenden besteden aan het symmetrisch tekenen van je wenkbrauwen, je lipstick recht aanbrengen. Je hoeft de make-up ook niet af te wassen - dit scheelt nog meer tijd!

 Een goed uitgevoerde permanente make-up ziet er natuurlijk uit en versterkt je natuurlijke schoonheid; je wenkbrauwen zien er voller uit, lippen lijken voller en je ziet er levendig uit.

 Maar het brengt ook een risico met zich mee. Zo kan het zijn dat het pigment dat gebruikt wordt niet geschikt is, waardoor er ongewenste resultaten optreden (denk aan verkleuring.) Een goede PMU-artist zal altijd open zijn over de pigmenten die zij gebruikt. Ook hangt het resultaat af van de specialist die de behandeling uitvoert. Je moet goed onderzoek doen.

 Waar kunt u op letten bij het zoeken naar permanente make-up in Nederland?

 - foto’s van genezen resultaten

 - Certificaten

 - Hygiëne (PMU-specialisten in Nederland moeten een GGD-vergunning hebben, deze kunt u opzoeken op www.veiligtattoeerenenpiercen.nl )

 - Producten (gebruikt de salon hoogwaardige pigmenten? Gebruiken ze steriele naalden?)

- Persoonlijke gevoel en connectie met de specialist (Dat is heel belangrijk)

 Wanneer dit allemaal in orde is, dan heb je een grote kans op een succesvol resultaat.

Een consult nodig?

Een kosteloos en vrijblijvend advies

Of u kunt ons bellen

LIPs

BROWS

bottom of page