top of page

Permanente Make Up: De Definitieve Gids voor Tijdloze Schoonheid

Ontdek de Schoonheid van Permanente Make Up

Welkom bij onze diepgaande gids over permanente make up, de innovatieve oplossing voor iedereen die streeft naar een blijvend perfecte uitstraling. Of u nu minder tijd wilt besteden aan uw dagelijkse make-uproutine of een consistente look wenst, permanente make up is uw antwoord.

Permanente make up

Wat is Permanente Make Up?

Permanente Make Up is een cosmetische techniek die vergelijkbaar is met tatoeëren, waarbij pigmenten permanent in de huid worden aangebracht om de illusie van cosmetica te creëren. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor het verbeteren van wenkbrauwen, oogleden (als eyeliner), en lippen, en kan ook gebruikt worden om littekens te camoufleren of verloren gegaan pigment (zoals bij alopecia) te vervangen.

Enkele kenmerken van permanente make up zijn:

 1. Langdurig Resultaat: Hoewel 'permanent' in strikte zin niet altijd van toepassing is (de pigmenten kunnen na verloop van tijd vervagen), biedt het een langdurig effect dat meestal jaren aanhoudt.

 2. Technieken: Verschillende technieken worden gebruikt, waaronder microblading voor wenkbrauwen, waarbij met fijne naalden haartjes worden getekend, en micropigmentatie voor oogleden en lippen.

 3. Toepassingen: Het wordt gebruikt voor esthetische verbeteringen zoals het invullen van dunne wenkbrauwen, het definiëren van oogleden, en het toevoegen van kleur aan de lippen. Het kan ook worden ingezet voor reconstructieve doeleinden, zoals het herstellen van de tepelhof na een borstoperatie.

 4. Voordelen: Het grootste voordeel is het gemak en de tijdswinst die het biedt, aangezien het de dagelijkse noodzaak van het aanbrengen van make-up vermindert. Het is ook water- en veegvast.

 5. Nazorg en Onderhoud: Hoewel het onderhoudsarm is, vereist permanente make up wel goede nazorg direct na de procedure om infectie te voorkomen en de levensduur van het pigment te maximaliseren.

 6. Veiligheid en Risico's: Net als bij elke cosmetische procedure, zijn er risico's aan verbonden, zoals infecties, allergische reacties op de pigmenten, en ontevredenheid over het resultaat. Het is daarom belangrijk een gekwalificeerde en ervaren specialist te kiezen.

Permanente make up is een populaire keuze voor mensen die een consistente, onderhoudsarme look willen of die moeite hebben met traditionele make-up vanwege allergieën of motorische beperkingen.

LIPs

BROWS

icon of permanente make up lippen
icon of permanente make up brows

Voordelen van Permanente Make Up

De voordelen van permanente make up zijn veelzijdig en kunnen een significante impact hebben op zowel het dagelijks leven als het zelfvertrouwen van de gebruiker. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Tijdbesparing: Een van de grootste voordelen van permanente make up is de enorme tijdbesparing. Het elimineert de dagelijkse routine van het aanbrengen van make-up. Dit is bijzonder voordelig voor mensen met een drukke levensstijl, voor wie elke minuut in de ochtend kostbaar is.

 2. Water- en Zweetbestendig: Permanente make up loopt niet uit en vervaagt niet door water of zweet. Dit maakt het ideaal voor mensen die regelmatig sporten, zwemmen of voor diegenen die in vochtige of warme klimaten leven. Het blijft ook intact tijdens regen of tranen, wat zorgt voor een altijd verzorgde uitstraling.

 3. Consistente Uitstraling: Met permanente make up behoudt men altijd een consistente, verzorgde uitstraling. Dit is handig voor mensen die moeite hebben met het consequent aanbrengen van make-up of voor mensen die een stabiele look willen behouden ongeacht de situatie of het tijdstip van de dag.

 4. Versterking van Zelfvertrouwen: Een goed verzorgd uiterlijk kan aanzienlijk bijdragen aan het zelfvertrouwen. Permanente make up kan helpen om bepaalde gelaatstrekken te accentueren of te verbeteren, wat kan leiden tot een positiever zelfbeeld en een verhoogd zelfvertrouwen.

 5. Voordelen voor Mensen met Fysieke Beperkingen: Voor mensen met fysieke of motorische beperkingen, zoals artritis of tremoren, kan het aanbrengen van traditionele make-up een uitdaging zijn. Permanente make up biedt een uitkomst door het elimineren van de noodzaak voor dagelijkse make-up applicatie.

 6. Hypoallergeen Alternatief: Sommige mensen zijn allergisch voor conventionele make-upproducten. Permanente make up kan een veilig alternatief bieden, mits de gebruikte pigmenten hypoallergeen zijn.

 7. Oplossing voor Haarverlies: Voor personen die lijden aan haarverlies, zoals bij alopecia, kan permanente make up (bijvoorbeeld in de vorm van microblading voor de wenkbrauwen) helpen om een natuurlijk ogend, voller uiterlijk te creëren.

 8. Langdurige Resultaten: Hoewel het geen levenslange oplossing is, biedt permanente make up langdurige resultaten die meerdere jaren kunnen aanhouden, afhankelijk van de specifieke behandeling en de huidtype van de gebruiker.

Het is belangrijk om te onthouden dat de resultaten van permanente make up sterk afhankelijk zijn van de vaardigheden en ervaring van de professional die de behandeling uitvoert. Een grondig onderzoek en consultatie vooraf zijn essentieel om ervoor te zorgen dat de verwachtingen worden waargemaakt.

Het Kiezen van de Juiste Specialist in Permanente Make Up

Het kiezen van de juiste specialist in permanente make up is cruciaal voor het succes van de behandeling en voor uw tevredenheid met het eindresultaat. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het selecteren van een specialist:

 1. Ervaring en Expertise: Zoek naar een specialist met aanzienlijke ervaring in permanente make-up. Hoe meer ervaring iemand heeft, hoe groter de kans is dat ze bekwaam zijn in verschillende technieken en in staat zijn om met een breed scala aan gelaatstrekken en huidtypes te werken. Vraag naar hun opleiding en certificeringen om hun deskundigheid te bevestigen.

 2. Portfolio en Voor/Na Foto's: Een goede specialist moet een portfolio hebben van voor en na foto's van eerdere cliënten. Dit geeft u niet alleen een idee van hun vaardigheden, maar helpt ook om te bepalen of hun stijl aansluit bij uw wensen. Let op de details, symmetrie en natuurlijkheid in hun werk.

 3. Klantbeoordelingen en Referenties: Zoek naar beoordelingen en getuigenissen van eerdere klanten. Dit kan online via hun website, sociale media, of onafhankelijke beoordelingssites. Echte klantfeedback kan inzicht geven in de kwaliteit van het werk en de klantenservice van de specialist.

 4. Kwaliteit van Materialen: Informeer naar de soorten pigmenten en apparatuur die ze gebruiken. Hoogwaardige materialen zijn cruciaal voor de veiligheid en duurzaamheid van de behandeling. Zorg ervoor dat de specialist hypoallergene, niet-toxische pigmenten gebruikt die goedgekeurd zijn door gezondheidsregelgevers.

 5. Consultatieprocedure: Een professionele specialist zal altijd een consultatie aanbieden voordat de behandeling wordt uitgevoerd. Tijdens deze sessie kunt u uw wensen bespreken, vragen stellen en krijgt u advies op maat. Dit is ook een goed moment om de communicatieve vaardigheden en professionaliteit van de specialist te beoordelen.

 6. Hygiëne en Veiligheid: De werkruimte moet schoon en hygiënisch zijn. De specialist moet de juiste hygiëneprotocollen volgen, inclusief het gebruik van steriele instrumenten en het nemen van voorzorgsmaatregelen om kruisbesmetting te voorkomen.

 7. Nazorg en Ondersteuning: Informeer naar het nazorgproces en de ondersteuning die ze bieden na de behandeling. Een goede specialist zal duidelijke instructies geven over hoe u voor de behandelde gebieden moet zorgen en zal beschikbaar zijn voor eventuele vragen of zorgen na de procedure.

 8. Prijs versus Kwaliteit: Wees voorzichtig met prijzen die aanzienlijk lager of hoger zijn dan het gemiddelde in uw gebied. Terwijl u niet te veel moet betalen, kan een extreem lage prijs duiden op een gebrek aan ervaring of het gebruik van inferieure materialen.

Het kiezen van de juiste specialist is een belangrijke beslissing. Neem de tijd om onderzoek te doen, verschillende specialisten te vergelijken, en vertrouw op uw intuïtie bij het maken van uw keuze. Een deskundige en betrouwbare specialist zal ervoor zorgen dat u tevreden bent met uw permanente make-up en dat het proces soepel en veilig verloopt.

Een consult nodig?

Een kosteloos en vrijblijvend advies

Of u kunt ons bellen

permanente make up specialist

Nazorg voor Permanente Make Up

Een goede nazorg is cruciaal voor het behouden van de kwaliteit en duurzaamheid van permanente make up. Hier zijn enkele essentiële tips en adviezen voor de nazorg en onderhoud van permanente make up:

 1. Direct na de Behandeling:

  • Vermijd het aanraken van het behandelde gebied om infecties te voorkomen.

  • Hou het gebied schoon en droog. Vermijd zwemmen, sauna's, en intensieve oefeningen die overmatig zweten veroorzaken.

  • Vermijd direct zonlicht op het behandelde gebied. UV-stralen kunnen de genezing beïnvloeden en de kleur van de pigmenten vervagen.

 2. Hygiëne en Verzorging:

  • Volg de specifieke reinigings- en verzorgingsinstructies van uw specialist.

  • Gebruik eventueel voorgeschreven of aanbevolen zalven of crèmes om het genezingsproces te ondersteunen en uitdroging te voorkomen.

 3. Make-up en Huidverzorgingsproducten:

  • Vermijd het gebruik van make-up op het behandelde gebied tot het volledig genezen is.

  • Wees voorzichtig met huidverzorgingsproducten. Vermijd producten met sterke chemicaliën, retinol, of exfolianten in het behandelde gebied.

 4. Lange Termijn Onderhoud:

  • Hoewel permanente make up langdurig is, kan het na verloop van tijd vervagen. Overweeg touch-ups afhankelijk van het advies van uw specialist en de specifieke behoeften van uw huid.

  • Blijf het behandelde gebied beschermen tegen overmatige zonblootstelling door het gebruik van een zonnebrandcrème met een hoge SPF.

 5. Let op Veranderingen:

  • Let op eventuele veranderingen in de huid of de kleur van de permanente make up en raadpleeg indien nodig uw specialist.

  • Bij tekenen van infectie, zoals ongewone roodheid, zwelling, of pijn, moet u direct medische hulp zoeken.

 6. Regelmatige Controles:

  • Plan regelmatige controles bij uw specialist om de staat van uw permanente make up te beoordelen en eventuele aanpassingen of touch-ups te bespreken.

Door deze nazorgadviezen op te volgen, kunt u helpen de resultaten van uw permanente make up te optimaliseren en de levensduur ervan te verlengen. Het is belangrijk om de instructies van uw specialist nauwgezet op te volgen en bij twijfel altijd professioneel advies in te winnen.

Mythes en Misvattingen over Permanente Make Up

Bij het overwegen van permanente make up kunnen er diverse mythes en misvattingen zijn die potentiële klanten kunnen weerhouden van het nemen van een weloverwogen beslissing. Hieronder worden enkele veelvoorkomende mythes ontkracht en feitelijke informatie gegeven:

 1. Mythe: Permanente Make Up is Extreem Pijnlijk

  • Feit: De ervaring van pijn varieert per persoon, maar moderne technieken en verdovingsmiddelen zorgen ervoor dat de behandeling meestal als minimaal oncomfortabel wordt ervaren. De meeste klanten rapporteren een licht prikkelend of krassend gevoel.

 2. Mythe: Het Resultaat is Altijd Onnatuurlijk

  • Feit: De kwaliteit en het uiterlijk van permanente make up hangen sterk af van de vaardigheid van de specialist. Een ervaren professional kan resultaten leveren die zowel natuurlijk als flatterend zijn, aangepast aan de individuele gelaatstrekken en voorkeuren.

 3. Mythe: Permanente Make Up is Echt Permanent

  • Feit: Hoewel de term 'permanent' wordt gebruikt, vervaagt permanente make up in de loop van de tijd. De duurzaamheid varieert, maar touch-ups zijn meestal nodig na een paar jaar.

 4. Mythe: Het is Onveilig en Kan Gezondheidsrisico's Met Zich Meebrengen

  • Feit: Wanneer uitgevoerd door een gecertificeerde en ervaren specialist in een hygiënische omgeving, is permanente make up over het algemeen veilig. Echter, zoals bij elke cosmetische procedure, zijn er risico's zoals infecties of allergische reacties. Een grondige consultatie en het volgen van de nazorginstructies zijn essentieel voor de veiligheid.

 5. Mythe: Permanente Make Up Kan Niet Worden Aangepast of Verwijderd

  • Feit: Hoewel het aanpassen of verwijderen van permanente make up complexer is dan het aanbrengen, zijn er methoden beschikbaar om de kleur of vorm te wijzigen. Laserbehandelingen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om permanente make up te verwijderen of te corrigeren.

 6. Mythe: Permanente Make Up is Geschikt voor Iedereen

  • Feit: Niet iedereen is een geschikte kandidaat voor permanente make up. Personen met bepaalde huidaandoeningen, medische aandoeningen of die bepaalde medicatie gebruiken, moeten voorzichtig zijn. Een gedetailleerde medische geschiedenis en consultatie zijn noodzakelijk.

Het is belangrijk om onderzoek te doen en een gekwalificeerde professional te kiezen voor het beste resultaat en veiligheid. Potentiële klanten moeten altijd een uitgebreid consult hebben om hun geschiktheid te bepalen en hun verwachtingen te bespreken.

Veelgestelde Vragen over Permanente Make Up

 • PERFECT BROWS & LIPS
  Wake up every morning with perfect eyebrows, no makeup, no pencil. Never ask yourself whether you are sick when you have not put on makeup once... ​ We know everything about perfect eyebrows and lips. We can help you look your best. ​ Specializing in permanent makeup, Romana will bring out the best in your face. Romana is trained by the best doctors in the cosmetics world. She is one of the first in the area with these new, worldwide known techniques. ​ You can contact us for cosmetic PMU, or for micropigmentation (corrections).
 • What are the benefits of PMU?
  ▫️ Wake up, FLAWLESS! Always full, defined eyebrows/lips▫️ Always beautiful selfies! Beautiful eyebrows will accentuate your face and give you a natural "facelift", your lips will always look well-groomed and full.▫️Waterproof, sweatproof, and smudgeproof! You will always look well-groomed. Ideal if you have a busy life, a lot of sports or if you have oily skin!▫️Save time, and energy! Enjoy an extra half hour of sleep, because you don't have to do your eyebrows and lipstick!▫️Hair loss and pigment loss: (alopecia, vitiligo, ...) with PMU you don't have to worry about this anymore.▫️Reduce stress: if you have trouble applying makeup (visually impaired, no steady hand) PMU is really a solution!
 • What quality can I expect?
  Quality & Hygiene Imani Romana is trained and educated by the best PMU artists in the world. She has traveled to different countries to be able to offer you the best and latest quality. The studio is equipped with high-quality equipment. At Imani Romana beauty center we only work with the highest quality pigments and the best needle modules to guarantee our clients high quality and hygiene. We work with Permablend (U.S.A.) among others. These are the best quality PMU pigments currently on the market. They are carefully prepared from only the highest quality ingredients, and last longer than most other brands. In addition, Permablend is 100% vegan.
 • HYGIENE & LICENCE
  HYGIENE All permanent make-up work is performed exclusively in sterile conditions with disposable consumables. We work with cartridges from Kwadron, which are equipped with a safety membrane. A new, sterile needle is removed from the packaging for each customer, which is immediately thrown away after the treatment. LICENCE In addition, we are GGD-certified, which means that our studio, materials and working method have been inspected and approved by the GGD. Our permit can be found at: www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio After the treatment you will receive an aftercare package and a detailed explanation about the aftercare.
 • How does it work?
  HOW IT WORKS INTAKE​Prior to the treatment, we start with an intake interview, then we discuss your wishes, and together we determine which style best suits your face. ​ THE TREATMENTAfter the intake, we start the treatment with cleaning and styling your natural eyebrows, so that they have their optimal shape when we start with the PMU.Then we start drawing your eyebrow, we do this carefully and we take the time for this. We always try to achieve the most natural result possible. To make this process as smooth as possible, I would like to ask that you do not pre-dye your eyebrows so that we can see your natural hair color. This is the best way for us to make a custom design. ⚠️Pre-treatment please : Do not consume alcohol/energy drink/strong coffee/blood thinners or alcohol. ​ ​ HEALINGAfter the treatment, we go through the aftercare together.Aftercare is very important. To allow the treatment to heal as optimally as possible, for a good result, you should follow these instructions that are given in writing as accurately as possible.⚠️After the treatment we recommend: Do not consume alcohol for 3 days, avoid sauna, sports, swimming pools (for hygiene reasons). Do not let the eyebrows get wet for 3 days, so that the skin can recover optimally. During the healing process (4-6 weeks) do not touch, scratch the treated area. ​ AFTER TREATMENT To achieve the best result, a post-treatment is always necessary. After 4-6 weeks the eyebrows are completely healed. At this point you will see that the pigment has faded quite a bit, and then it is time for the post-treatment. We always advise you to schedule an appointment after at least 4 weeks.Corrections can still be made during this post-treatment.If you make an appointment for follow-up treatment within 2 months of having the PMU fitted, you will pay a reduced rate.If you make an appointment later than 2 months after the treatment, I will have to charge for a full treatment.
 • How do I take care of my permanent makeup?
  HEALING The aftercare is very important. To allow the treatment to heal as optimally as possible, for a good result, you should follow these instructions that are given in writing as accurately as possible.⚠️After the treatment we recommend: Do not consume alcohol for 3 days, avoid sauna, sports, swimming pools (for hygiene reasons). Do not let the eyebrows get wet for 3 days, so that the skin can recover optimally. During the healing process (4-6 weeks) do not touch, scratch the treated area. ​ AFTER TREATMENT To achieve the best result, a post-treatment is always necessary. After 4-6 weeks the eyebrows are completely healed. At this point you will see that the pigment has faded quite a bit, and then it is time for the post-treatment. We always advise you to schedule an appointment after at least 4 weeks.Corrections can still be made during this post-treatment.If you make an appointment for post-treatment within 2 months after the PMU has been fitted, you will pay a reduced rate.If you make an appointment later than 2 months after the treatment, I will have to charge for a full treatment.
 • Does it hurt?
  Does it hurt? Unlike a real tattoo, it is only applied to the top layers of the skin, making the permanent make-up procedure less painful, in many cases even painless. I work with special techniques that are very gentle on the skin. It is a very mild procedure that will give minimal discomfort. If you would like to use anaesthetic, you can request anesthetic cream from your doctor for the treatment.
 • Is anesthesia used?
  If you would like to use anaesthetic, you can request an anesthetic cream from your GP before the treatment. Anesthetic cream is only available with a doctor's prescription, you can bring it with you to the appointment.
 • How do I prepare for the PMU treatment?
  When you have booked your appointment, you will receive detailed instructions from us to prepare yourself as best as possible for the PMU treatment. Here are some tips: - SHOWER, and wash your hair before the treatment. You must not get your new PMU wet immediately after the treatment. - DO NOT consume alcohol, caffeine (coffee/tea/energy/cola), ibuprofen, aspirin or fish oil supplements 48 hours before treatment. - DO NOT exercise on the day of treatment. - DO NOT go under the SUNBATH, 3 days before the treatment. - If you would like to use anaesthetic, you can request anesthetic cream from your doctor for the treatment.
bottom of page